ūüĎČūüĎČūüĎČFIGYELEM!

A k√∂zelm√ļltban jelentŇĎsen megemelkedett a parvo v√≠rus okozta gyomor √©s b√©lgyullad√°sban megbetegedett kuty√°k sz√°ma. √Āllatorvos koll√©g√°k √©s a gy√≥gyszerc√©gek k√©pviselŇĎi megerŇĎs√≠tett√©k, hogy a szomsz√©dos megy√©kben – √©s sajnos haz√°nk egy√©b megy√©iben- is t√∂bb esetrŇĎl tudnak.

A parvo v√≠rus rendk√≠v√ľl ellen√°ll√≥ a k√∂rnyezetben, rendk√≠v√ľl rag√°lyos, √©s √°ltal√°ban rossz k√≥rj√≥slat√ļ betegs√©get okoz, ez√©rt k√©rj√ľk, hogy:

– Ha megoldhat√≥, kuty√°ja m√°s kuty√°kkal ne tal√°lkozzon az elk√∂vetkezŇĎ hetekben. Ker√ľlje a nagyobb l√©tsz√°m√ļ kuty√°s rendezv√©nyeket!

– Amennyiben ez nem megoldhat√≥, elŇĎzetesen gyŇĎzŇĎdj√∂n meg arr√≥l, hogy a kuty√°j√°t kiz√°r√≥lag fertŇĎzŇĎ betegs√©gek ellen rendszeresen oltott √°llatokkal engedi √∂ssze. Az olt√°si k√∂nyv “V. Egy√©b v√©dŇĎolt√°sok √©s parazita elleni kezel√©sek” alatt tal√°lhat√≥k az igazol√°sok.

– EllenŇĎrizze az olt√°si k√∂nyvben, hogy mikor ker√ľlt kuty√°ja utolj√°ra parvo ellen olt√°sra (felnŇĎtt √°llatok 1 √©ven bel√ľl √ļn.kombin√°lt olt√°s, k√∂ly√∂k kutya 10-11 hetes kor√°ig minimum 3 olt√°s, 1 parvo, 2 kombin√°lt olt√°s!)

– Vemhes kutya olt√°s√°val, f√©rghajt√°s√°val kapcsolatban felt√©tlen√ľl konzult√°ljon az √°llatorvos√°val.

– Fontos tudni: az √©ves k√∂telezŇĎ monovalens veszetts√©g olt√°s nem v√©d a parvo v√≠rus okozta gyomor √©s b√©lgyullad√°s √©s egy√©b fertŇĎzŇĎ betegs√©gek ellen.

– Kedvenc√©t kiz√°r√≥lag elŇĎzetes bejelentkez√©s alapj√°n hozza rendel√©s√ľnkre, hogy a kuty√°k tal√°lkoz√°s√°t minimaliz√°lni tudjuk. 

RendelŇĎnket √©s k√∂rnyezet√©t naponta t√∂bbsz√∂r fertŇĎtlen√≠tj√ľk, fokozottan √ľgyel√ľnk a higi√©niai gyakorlatra, valamint elk√ľl√∂n√≠tetten kezelj√ľk a beteg, betegs√©gre gyan√ļs √°llatokat.

K√∂sz√∂nj√ľk!